Üha enam ja enam kurdavad inimesed, et nende liigesed on jäigad, raksuvad ja on  liialt vara juba kulunud.

Vanasti keedeti kodudes sülti. See oli parim toit liigeste liikuvuse jaoks. Mitte zelatiin, vaid kontidest saadud kondriotiin on see, mis hoiab meie liigesed liikuvad.

Saaremaa pulmatoitude nimistus on samuti üks imeline liigeste ja kõhrede taastaja. Siit Sulle retsept. Koerapidajad peaksid selle üle eriti rõõmustama, sest saavad ülejäägid ka oma lemmikloomale anda.

1 kg seakõrvu

0,5 kg terveid porgandeid lisa 0,5 t. enne keetmise lõpetamist.

2 suurt sibulat

5 keedetud muna

pipart, soola loorberilehte.

Keeda kõrvad, sibulad ja maitseained  vaiksel tulel nagu sülti/kuni kõrvad on pehmed krõmpsuvad/üsna mitu tundi.

Kurna kõrvad välja. Porgandid viiluta pikipidi,  munad viiluta.

Hakka laduma suuremale vaagnale kihiti-kõrvad,peale munad ja porgandi riibakad, jälle kõrvad kuni on kõrge rull, kata see niiske räiti-marliga ja pane tugeva vajutuse alla

külmkappi.

Järgmisel päeval lõika ilusaid rulaadi lõike, kaunista rohelisega ning serveeri kogu perele.

Sellist toitu, kodus keedetud sülti peaks igas peres aega ajalt sööma. Siis on meie liigesed liikuvad, kõhred ei kulu nii kiiresti. Eriti oluline lastele ja vanuritele ning füüsilise töö

tegijatele.

Head isu ning kiiret kõndi!